Національний семінар з поширення найкращих практик реалізації проєкту КЛІМАН — Університет «КРОК»

Новини та події

Національний семінар з поширення найкращих практик реалізації проєкту КЛІМАН

05 червня 2024 Новини та події

27-29 травня 2024 року на базі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся Національний семінар «Досвід впровадження навчання за системою кліматичного менеджменту та результати діяльності центрів кліматичного менеджменту» з поширення найкращих практик реалізації проєкту Erasmus+ KA2 «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату»/КЛІМАН.

Університет «КРОК» представляли:

  • Андрій ЛОТАРЄВ – директор ННІМО;
  • Галина БОГАЧЕНКО – директор Центру міжнародних проєктів ННІМО;
  • Анастасія ШЕПЕЛЯ – керівник проєктів та програм ННІМО;
  • Софія ВЕНГРИНОВИЧ – голова екологічного клубу однодумців «ЛОТОС»;
  •  Уляна БАТУРЕВИЧ – студентка 1 курсу Фахового коледжу.

Захід зібрав представників вищих навчальних закладів, наукових установ, державних органів та громадських організацій з усієї України. Університети-партнери проєкту КЛІМАН поширили свій досвід впровадження навчання за системою кліматичного менеджменту, презентували результати діяльності центрів кліматичного менеджменту та кращі практики своїх ЗВО з реалізації кліматичних проєктів.

Під час семінару були проведені секційні засідання, на яких учасники семінару обговорили конкретні питання впровадження кліматичного менеджменту в освіту та розвиток досліджень кліматичного менеджменту в країнах Європейського Союзу та Східної Європи. Зокрема, учасники дізнались, які виклики вже зараз постають перед Львовом і Україною як підписантом Паризької угоди у зв’язку зі зміною клімату. З огляду на це обговорили досвід впровадження Європейського зеленого курсу на підприємствах Львівщини: міській станції компостування органічних відходів ЛКП «Зелене місто» та майданчику з будівництва механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів.

Результатами семінару стало розширення мережі співпраці у сфері кліматичного менеджменту в Україні, підвищення рівня обізнаності з питань кліматичних змін серед освітян та науковців та визначення шляхів для подальшого розвитку кліматичної освіти в Україні.

 

Оновлено: П'ятниця, 07 червня 2024 15:41
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Національний семінар з поширення найкращих практик реалізації проєкту КЛІМАН