Професійна студія «Бути туристичним гідом»: перші кроки в професії та напрями розвитку» — Університет «КРОК»

Новини та події

Професійна студія «Бути туристичним гідом»: перші кроки в професії та напрями розвитку»

05 червня 2024 Новини та події

Туризм – це сфера діяльності, яка поєднує в собі дуже багато напрямів діяльності. В зв’язку з цим, важливим кроком на перших етапах шляху в професії для майбутніх фахівців є визначення напряму діяльності в туризмі та розуміння особливостей різних професій в туризмі.

В межах практичної підготовки відбулась професійна студія «Бути туристичним гідом»: перші кроки в професії та напрями розвитку». Важливо, що спікером була  доцент нашої кафедри туризму – Марія Растворова – кандидат географічних наук, гід із семирічним досвідом і Національний тренер для туристичних гідів, сертифікований Міжнародною федерацією асоціацій туристичних гідів.

Півтори години навчальної студії пройшли на одному диханні!  Пані Марія поділилася зі студентами власним професійним досвідом, першими і подальшими кроками у професії туристичного гіда,  надала практичні поради, відмітила важливість постійного навчання і розвитку. Студенти дізналися про професійні якості та навички, потрібні для професії туристичного гіда, українські та міжнародні професійні спільноти туристичних гідів, приклади з практики та досвіду роботи спікера.

Після презентації була активна дискусія з питаннями. Мелько Людмила – завідувач кафедри туризму, подякувала Марії Растворовій за надзвичайно цікаву та захоплюючу розповідь про професію і власний досвід.

Надзвичайно важливо, що студенти знайомляться із своїми викладачами не тільки на парах, у процесі навчання, але й як професіоналами-практиками, під час практико-орієнтованих заходів!

Кафедра туризму висловлює глибоку вдячність Марії Растворовій за професіоналізм, закоханість у професію, вміння ставити цілі і досягати своєї мети!

Щиро дякуємо студентам і викладач за активну участь у заході!

 

***

Пропонуємо познайомитися із відгуками студентів:

Королишин Мар’яна, 3 курс, ТУР-21: «Дуже приємно мене вразив захід. Марія Олександрівна все чітко та зрозуміло розповіла: хто такий туристичний гід;  навіщо проводять та відвідують екскурсії; види екскурсій; професійний шлях гіда, як і з чого почати; якості та компетентності туристичного гіда. Надзвичайно цікавим був шлях Марії Олександрівни у професії туристичного гіда. Цей захід просто неймовірний!»

Острянська Альона, 2 курс, ТУР-22: «Марія Олександрівна розповіла про свій досвід та історію, як це бути туристичним гідом?! Вона починала проводити екскурсії по місту Києву, а вже потім по Україні. Завдяки цьому – побачила багато різноманітних цікавих місць та познайомилася з багатьма цікавими людьми… Розповіла, що повинен вміти робити хороший гід, як готуватися до поїздки, опрацьовувати інформацію, щоб туристам було зрозуміло і  цікаво. Дуже дякую!»

Єрмаков Юрій, 2 курс, ТУР-22: «Марія Олександрівна справді спеціаліст!.. Переконатися в її професіоналізмі, можна послухавши її досвід, і переглянувши її сертифікати, які підтверджують це! Дякую!»

Орел Яна, 4 курс, ТУР-20: «Захід був приємним та корисним, надзвичайно цікава подача інформації. Дуже сподобались фото, а також особиста історія про роботу гідом. Було багато порад та моментів, які я взяла до уваги. Щиро дякую!».

Рогова Анастасія, 3 курс, ТУР-21: ««Заходи Марії Олександрівни для мене особисто є унікальними,тому що вона вміє настільки влучно пояснювати ті чи інші питання, які стосуються абсолютно різної теми, і виникає бажання слухати її. Сьогодні мені найбільше сподобалась частина заходу, коли Марія Олександрівна ділилась особистим досвідом і розповідала, як правильно себе поводити в різних ситуаціях, якими б складними вони не були, специфіку роботи, а також як правильно ставитись до людей, щоб не порушувати їхні особисті кордони… Хочу сказати, що дуже було цікаво. Дуже люблю Марію Олександрівну! Я на роботі, але сиджу і слухаю…Мені дуже подобається, що все так просто сказано, своїми словами, все дуже зрозуміло! Дуже дякую за цей захід, він був дійсно корисним та пізнавальним!»

Оновлено: Понеділок, 10 червня 2024 13:30
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Професійна студія «Бути туристичним гідом»: перші кроки в професії та напрями розвитку»