V Науково-практичний Круглий стіл «Практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму як запорука відповідального бізнесу» — Університет «КРОК»

Новини та події

V Науково-практичний Круглий стіл «Практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму як запорука відповідального бізнесу»

05 липня 2024 Новини та події

Як відбувається практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму в Університету «КРОК»? Які виклики стоять перед кафедрою туризму при підготовці фахівців у сучасних складних умовах війни? Як покращити реалізацію освітньої програми «Туризм»?

Ці та інші питання обговорювались на V науково-практичному Круглому столі «Практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму як запорука відповідального бізнесу», який відбувся 24 травня 2024 р. в Університеті «КРОК», традиційно організованого кафедрою туризму.

Варто зазначити, що вже стало доброю традицією в кінці навчального року підводити підсумки освітньої діяльності та обмінюватися думками. На заході зібралися представники науково-педагогічного складу кафедри, студенти освітньої програми «Туризм», партнери.

Захід традиційно відкрила Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму, яка виступила з доповіддю на тему «Комплексний звіт про роботу та перспективи розвитку кафедри туризму», та розгорнуто розповіла про напрями роботи кафедри за 11 років з моменту її створення по теперішній час, реалізацію освітньої програми «Туризм», потужну практико-орієнтовану діяльність, яка стала незмінною родзинкою кафедри упродовж усіх років її існування. Варто відзначити, що пані Людмила представляла звіт про діяльність кафедри за 2012-2023 рр. на Вченій раді Університету «КРОК» 30 листопада 2023 року, який був позитивно схвалений і підтриманий кроківською спільнотою.

Потім відбулось обговорення реалізації освітньої програми «Туризм» в Університету «КРОК», активна дискусія, в якій взяли участь всі учасники заходу. Особливо обговорювалися питання: «Як відбувається підготовка фахівців з туризму на кафедрі у реаліях сьогодення?», «Які пропозиції щодо покращення практико-орієнтованої підготовки фахівців з туризму?». Також студенти активно ділилися враженнями  щодо освітнього процесу, проведення практики у цьому навчальному році, практико-орієнтованої підготовки в цілому.

У дискусії узяли участь Сокол Тетяна Георгіївна, Кіт Михайло Олегович, Міхо Олена Іванівна, Растворова Марія Олександрівна та інші представники кафедри туризму.

Серед здобувачів освітньої програми «Туризм» найбільш активними були Левківська Ганна (3 курс), Королишин Мар’яна (3 курс), Кузьменко Ніна (3 курс), Єрмаков Юрій (2 курс), Лудчак Вікторія (2 курс), Запара Кіра (1 курс), Жданова Анастасія (1 курс), Токовая Вікторія (1 курс), які відмітили збалансованість програми «Туризм» та висловили думку щодо збільшення практико-орієнтованих заходів офлайн, не дивлячись на зовнішні виклики.

Наприкінці студенти зробили єдиний незмінний висновок: «Рухатись у тому ж напрямку і забезпечувати професійну підготовку фахівців з туризму на такому ж високому рівні!»

Мелько Людмила Федорівна висловила глибоку вдячність усім працівникам  кафедри туризму, студентам, кроківській спільноті, колегам, партнерам, стейкхолдерам за спільну реалізацію освітньої програми «Туризм» упродовж багатьох років, потужну мотивацію та професіоналізм!

Дякуємо усім учасникам, колегам та студентам за активну участь у нашому Круглому столі, любов до туризму та віру в перемогу!

 

***

Пропонуємо познайомитися із деякими думками та враженнями учасників заходу:

Левківська Ганна, 3 курс, ТУР-21: «В мене немає жодних претензій щодо реалізації нашої програми «Туризм». Особливо хочу відмітити практику, вона супер-крута. Всі заходи були професійними, справді цікавими і цінними,  мали практичний напрям спеціальності, на якій ми навчаємось. Щиро дякую!»

Кузьменко Ніна, 3 курс, ТУР-21: «Загалом критики до навчання немає, єдине побажання, щоб більшу увагу приділили таким дисциплінам, як Діловий туризм, бо вона дуже важлива і за півроку  складно вивчити, і Організація готельного господарства: хотілось би, щоб вивчали протягом року. Щодо практики, мені все сподобалось і гарна ідея запрошувати випускників. Я хочу, щоб це продовжувалося, оскільки надихає продовжувати працювати в цьому напрямку».

Королишин Мар’яна, 3 курс, ТУР-21: «Освітньою програмою дуже задоволена, викладачі дуже професійні. Однозначно Університет КРОК та кафедра туризму – одна із найкращих. Щодо практики. Ми відвідали багато практико-орієнтованих заходів, на яких було дуже цікаво дізнатися про специфіку роботи туристичної сфери, про досвід. Адже це надзвичайно великий розвиток для студентів. І також хотіла би сказати, що взагалі все дуже подобається. Хотіла би подякувати, бажаю успіху та процвітання!»

Єрмаков Юрій, 2  курс, ТУР-22: «Коли я приєднався до 2 курсу, то відчував себе першокурсником-новачком, спочатку навіть не знав багато термінів, але завдяки вам я легко увійшов, в мене виходить високий результат. Зауважень немає. Щодо практики теж все сподобалось, особливо з Павлом, я писав. Якщо я стану таким професіоналом, як він, то буду дуже радий, якщо ви мене будете запрошувати».

Лудчак Вікторія, 2  курс, ТУР-22: «Мені загалом сподобалась практика і всі дисципліни. Найбільше – від Сакумс, але сподобалось все, важко виділити щось одне…Із дисциплін на формування загальних компетентностей подобається Іноземна мова за професійним спрямуванням. Вважаю, що Маркетинг і Менеджмент необхідні майбутнім туристам і будь-якому студенту. Підтримую думку, що наша програма збалансована».

Токовая Вікторія, 1 курс, ТУР-23: «Хочу висловити вдячність за чудову практику. Дуже задоволена тим, що в нас було. Насичено багатьма подіями. Особливо ціную те, що можна  проходити курси на Освітньому Хабі міста Києва. Дуже багато курсів. Сподобалось на керування емоцій… Навчальних дисциплін було достатньо, все встигали».

Запара Кіра, 1 курс, ТУР-23: «Щодо вражень. Була вражена першими двома тижнями практики. Це було найкрутіше – ми все бачили, чули, розуміли. Нам все розказували прямо, як є, без обгортки. Найбільше сподобався Премьєр-Палац! Ось там було видно, як  потрібно любити свою справу! Любити, вчитися, йти поступово у своїх бажаннях. Я не побачила недоліків, мені все сподобалось. Подивилась на все іншим поглядом. Я б додала заходів офлайн. Чи збалансована освітня програма «Туризм»? Так, збалансована, немає нічого зайвого. Дякую за цей чудовий рік!»

Міхо Олена Іванівна, доцент кафедри туризму: «Шановні студенти, формування індивідуальної траєкторії навчання – це основа вашої діяльності…Беріть у подальшому дисципліни, які задовольняють ваш інтерес, вибирайте тематику, яка відповідає вашій зацікавленості, і вийдете фахівцем. Найкраще, якщо кожну навичку будете закріплювати сертифікатами, а потім додавати в Linkedin, як підтвердження своєї кваліфікації. І тоді на ринку праці будете дуже затребувані, навіть якщо не будете мати чітко визначеного досвіду роботи. Молодці, що продовжуєте навчатися навіть у такий складний час!»

Растворова Марія Олександрівна, доцент кафедри туризму: «Звертаюсь до студентів.  У туризмі є те, що на сцені, та робота, яку не бачать туристи, те що за лаштунками. І на практиці це вам показують… За всіма заходами стоїть величезна робота кафедри. Тому важливо, коли студенти висловлюються, будьте вільними у висловленні своїх побажань і емоцій. Туризм – це комунікація, і ми спілкуємось вербально у тому числі. Завжди дякуйте і не бійтеся переборщити з емоціями, якщо вони щирі».

Сокол Тетяна Георгіївна, доцент кафедри туризму: «Дивилась презентацію. Настільки потужно, настільки класно, я про все це знаю і представлено дуже класно! Хочу всім подякувати! Хотіла сказати про навчання і про практику. Основне завдання – навчити дивитися на професію, на все, що навколо поглядом спеціаліста, фахівця. Тобто формування у студентів професійного мислення… Навчання і практика – дві сторони дуже важливі! Дякую колективу, багато чого зроблено! Бажаю усім здоров’я!»  

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » V Науково-практичний Круглий стіл «Практико-орієнтована підготовка фахівців з туризму як запорука відповідального бізнесу»