День гривні – відзначаємо разом — Університет «КРОК»

Новини та події

День гривні – відзначаємо разом

26 вересня 2024 Новини та події

24 вересня 2024 року відбувся віртуальний тур «Історія грошового обігу України» від Музею грошей Національного банку України з нагоди святкування Дня гривні. Кафедра економіки та фінансів Університету «КРОК» й учасники секції «Менеджменту та маркетингу» Київської МАН під керівництвом доцентки КЕФ Ксенії Захарової взяли активну участь у заході. Спікером заходу виступив Андрій Бойко-Гагарін – доктор історичних наук, старший зберігач фондів музею грошей НБУ.

Відвідувачі віртуального туру дізнались про: походження гривні;  походження «шагу»;  системи грошової лічби на українських землях в різні історичні періоди;  використання «шагу» в українській мові та літературі та ще багато цікавих фактів.

Особливо цікаво було почути, що слово  «шаг» аж ніяк не є росіянізмом: «Шаг – це назва української дрібної монети, і ніякого відношення до слова «шаг» (укр. – крок) не має, це слова-пароніми». Таке розлоге аргументоване пояснення експерта не залишило байдужим жодного з «гостей» музею.

Висловлюємо подяку центру фінансових знань Національного банку України – ТАЛАН за актуальний і вкрай цікавий захід, за гнучкість обраного формату!

 

Ксенія Захарова

Оновлено: Четвер, 26 вересня 2024 17:16
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » День гривні – відзначаємо разом